20141212_knutw_0025-1Sist fredag ble det laget en litt annerledes vernissasje i Ås sentrum. Kunstner Elisabeth G. Berge avduket sitt eget kunstjuletre, skapt på oppfordring fra eierne av lunsjbaren Tre Glass i Ås sentrum. Dette kaller de et ”kunstjuletre med mening”, der man inviterer befolkningen til å legge julegaver under treet, som skal gis til Follo krise- og incestsenter. Cellist Ludvig Claeson holdt en minikonsert som en del av vernissasjen.

– Med den bakgrunnen vi som eier stedet har, er det naturlig å lage en liten vri på den ellers så tradisjonsrike norske julen. Vi på Tre Glass har laget en juletradisjon der vi hvert år inviterer en kunstner til å skape et kunstjuletre, samtidig som vi inviterer alle som har lyst til å gi gaver til noen i nærmiljøet som trenger en ekstra oppmerksomhet. I år ønsker vi at gavene går til Follo krise- og incestsenter, sier daglig leder Hasnain Ali Kazmi ved Tre Glass.

– Vi på Tre Glass er veldig takknemlige for at Berge takket ja til årets invitasjon. Hun har skapt et vakkert juletre, som ble avduket til vakre toner fra cellist Claeson. Vi er også veldig glade for at det kom så mange til vernissasjen, med mange julegaver. Fram til lille julaften kan alle som har lyst legge julegaver under treet, da de levert til senteret som en fin oppmerksomhet fra Ås-befolkningen. Juletreet har vi plassert godt synlig, slik at alle forbipasserende kan se det, også utenom stengetid, sier Kazmi.

 

At Tre Glass gjør noe ekstra ut av juletreet er naturlig i og med at eierne er opptatt av trær. – Alt av interiøret, unntatt stolene, er laget av ett og samme tre. I sommer felte vi et 30 meter høyt tre i Ås, som ble saget på Høyås høvleri og saghus, forteller Kazmi.

20141212_knutw_0006-1

Tre Glass er en nyåpnet lunsjbar eiet av Hasnain Ali Kazmi, Rachid Elamrani og Ibrahim Can, alle født og oppvokst på Ås. Formålet er med lunsjbaren er å tilføre noe annerledes i cafe- og restaurantnæringen i Ås. Deres konsept er ”lunsj med mye attåt”, der de tilbyr en fast meny, i tillegg til ekstra tilpasset sesongene.

– Etter at vi åpnet for et par uker siden, er vi svært godt fornøyd. Vi blir jevnlig besøkt, på dagtid og kveld, sier Kazmi.

(Initiativet til dette arrangementet ble tatt av forfatteren)

Tekst og foto: Knut Werner Lindeberg Alsén

 

Reklamer