Bygge og drive hotell var langt utenfor planene til Admantia Kabiotis og René Beers den gang de møttes i en seilbåt i Barcelona. Hun, gresk, med drømmer om videre forskerkarriere. Han, frustrert nederlandsk reiselivsguru med nyinnkjøpt seilbåt, og stort sett brente broer til bransjen og uten fast bopel i hjemlandet. Huset var solgt. Ingen vei tilbake.

Seilbåten til René har lenge vært deres eneste felles faste holdepunkt; og har siden fulgt med dem og dem med den, fra Spania til ulike havner i Hellas, inntil de ankeret opp i Zákynthos havn. Mye har skjedd i båten, der de blant annet forlovet seg.

– Vi har brukt mye tid med seilbåten. Den har vært som et kjæledyr, inntil alt tok brått slutt, den døde da den ble knust av stormen i våres, forteller de begge.

Boutique Hotel Galini fikk en lang og trang fødsel, sådd fra kun én liten løs tanke. Tomt fikk de som arv av faren til Adamantia, men på et nærmest utilgjengelig sted, langt oppe i fjellskråningen, nordøst på øya. På det tørreste av det tørre, uten vann, ingen kjørbar vei og ingen naboer. Kun utsikt og total stillhet, de eneste kvalitetene man fant her opp. Forteller de.

Det slo meg plutselig, at det å være her oppe i lia gav den sinnsroen jeg hadde veldig stort behov på det tidspunktet vi kom. Jeg var sliten. Og det var vel det som fikk tankene mine til å vandre henimot en idé, mot et reiselivskonsept. Boutique Hotel Galini var i grunnen født ut av ingenting, sier René.

– Galini? spør jeg.

Yes! Helt galini, sier Adamantia og ler trillende, slik hun ofte gjør, eller Dia som hun av alle kjente blir kalt. Befolkningen på Zákynthos gir hverandre kallenavn, av praktisk årsaker eller lyter. Dia fikk sitt fordi det er enklere enn Adamantia, på gresk stavet  Ntia. NT uttales D på gresk.

– Siden den gang har vi hele tiden tenkte på hvordan vi skal kunne leve av galini, sier Rene.

Galini betyr mye på gresk. Det er et begrep: sinnsro, fred, stillhet for å nevne noe. Galini er noe vi ser hos andre, og som skaper i oss, i samspillet mellom mennesker, dyr og natur, sier Ntia.

– Når havet ligger helt i ro, slik som i dag, sier vi at havet er galini. Jeg har selv fått mye galini av et hav som er galini. Slik påvirkes vi og får en indre sinnsro, fortsetter hun.

Arkitekten mente det var umulig å bygge tønnehvelv i stein. Etter at vi hadde kvittet oss med han bygget vi Boutique Hotel Galini, med tønnehvelv, sammen med dyktige håndverkere og ingeniør. Designen har vi laget selv, både ut og innvendig. Og vi er fornøyd. Det har gitt oss mye galini, sier de.

– Konseptet med Boutique Hotel Galin er nå å legge til rette slik at de besøkende skal oppleve, ja nettopp, galini, fortelle de begge.

Vi fortsetter samtalen vår i tønnehvelvet – som er hotellets frokstrom. Akkurat passe kjølig.

20120913_knutwe_0392-1-2 copy