Jeg våkner til soloppgang. En fiskebåt putrer optimistisk ut fra den lille småbåthavna nedenfor. Fra Bella Vista er utsikten enorm, og bare noen trappetrinn nedenfor oliventrærne ligger stranda og det asurblå havet. Angelika og Andreas Kontoni stiller velvillig opp for besøkende på denne grønne, vakre øya Zákynthos,vest for det greske fastlandet.

– I morgen kommer regnet, så i dag høster vi, ellers ryker tidsplanen med olivenpressa.

Andreas har fått én dag av værgudene. Nå braker det løs med gresk gjalling, oppstemt latter og dunkle slag fra glattslipte trestokker på fruktfulle olivengreiner. Klaser med irrgrønne oliven faller mot bakken, de finmaskete innsamlingsnettene bombarderes med olivenfrukter. Blader og kvister fyker omkring. Det dufter friskt, en svak eim av klorofyll fyller den klare oktoberluften.

Les hele artikkelen ved å klikke her  (Publisert i sommerutgaven til Ren Mat)

Reklamer